- ПН-СБ
- 8:30 - 19:30
Пропонуємо купити насіння сортів посівної ярої пшениці української, канадської та австрійської селекції:
НАСІННЯ ЯРОЇ ПШЕНИЦІ ВІД ВИРОБНИКА В УКРАЇНІ
Вегетаційний період | 90-120 днів |
Висота рослин | До 105 см |
Маса 1000 зерен | 30-32 г |
Потенціал врожайності | До 100 ц/га |
Реальна врожайність | 45-65 ц/га |
Зони вирощування | Вся територія України |
Хочете купити на 2025 рік насіння ярої пшениці?
Тоді дзвоніть нам сьогодні!
+38-095-515-41-66, +38-098-101-20-80
Мінімальна партія – 1000 кг. Фасовка в мішках по 50 кг
Варіанти оплати: готівковий, безготівковий, накладений платіж.
Доставка: до 2 тонн — Новою поштою, від 2 тонн — підберемо попутний транспорт до вашого господарства. Чи можете забрати самі з наших виробничих складів у Черкаській обл..
Все насіння перед відвантаженням ми готуємо до посіву за європейською технологією на чеському обладнанні:
1 етап – Обробка ультрафіолетом
Проводиться перший етап знезараження і протруєння насіння. Апаратура, на основі спектрального аналізу насіння через ультрафіолетові промені, сортує насіння на якісні і неякісні (порожнє, дрібне, заражене, чужорідне).
2 етап – Обробка озоном
Озон виконує 2 функції:
- Як би «пробуджує» зерно. Від цього відсоток схожості та енергії проростання збільшується до 20% від базових показників.
- Вбиває до 97% всієї шкідливої мікрофлори, шкідників і збудників хвороб насіння.
Насіння ярої пшениці – 12 тис. років «дружби» з людиною
Батьківщиною пшениці є так званий родючий півмісяць (північно-східний Єгипет і східна частина Середземномор'я). За археологічними даними насіння ярої пшениці в цих місцях були відомі ще за 9600 років до початку нашої ери. На територію сучасної Греції, Кіпру та Індії, пшениця потрапила орієнтовно 6500 року до н. ери. Приблизно за 5 тис. років до н. е. перший посів ярої пшениці зробили стародавні жителі Іспанії та Німеччини. До 3000 року до н. е. пшениця дісталася до Британських островів і Скандинавії. Ще через тисячу років з нею познайомилися жителі Піднебесної.Розробниками пшеничного хліба є ранні єгиптяни. Вони освоїли основні премудрості випічки з допомогою перших духовок. І навіть налагодили виробництво хліба в промисловому масштабі. Зараз пшениця, спільно з рисом, є основними продуктами харчування жителів нашої планети. Вона пристосувалася рости як в близькості до арктичних регіонах, так і біля екватора. Також сорти ярої пшениці вирощують і на високогірних полонинах Тибету (4000 м.).
Яра пшениця – світовий лідерства на ринку зерна
Озима та яра пшениця знаходяться на першому місці в світі серед зернових культур по площі вирощування і на другому місці за зібраному врожаю. Загальна кількість пшениці, по убранному врожаю в 2016 році, склав 749 млн. тонн. При цьому посівні площі під культурою складають понад 220 млн. га. А в період з 1960 року по теперішній час виробництво пшениці збільшилася в три рази. І процес нарощування загального врожаю пшениці буде тривати, як мінімум, до середини XXI століття.За обсягами торгівлі пшениця перевищує всі інші зернові разом узяті. Найбільшими експортерами є: США, Канада, Франція, Австралія і РФ. Головними імпортерами виступають: Єгипет, Бразилія, Індонезія, Алжир і Японія. Наша країна також є серйозним гравцем на цьому ринку, входячи в першу десятку експортерів пшениці.Завдяки швидко країнам Азії та Африки, де відповідно почало зростати добробут громадян, пшениця почали витісняти інші (традиційні) продукти харчування. Адже, по всіх важливих характеристик, зерно пшениці не знає собі рівних. Пшеничний білок легко засвоюється організмом майже 99% населення, крім людей страждають непереносимістю глютену. А за змістом таких корисних елементів як: харчове волокно, цинк, мідь, марганець, селен, вітаміни В3 і Е, пшениця перевершує всі вирощуються зернові культури.
Зміст основних елементів у пшениці наведено в таблиці
Корисні речовини | Вміст у 100 гр. продукту | Відсоток від добової норми споживання людиною |
Вітаміни | ||
1 | 0,383 мг | 33 |
В2 | 0,115 мг | 10 |
В3 | 5,464 мг | 36 |
В5 | 0,954 мг | 19 |
В6 | 0,3 мкг | 23 |
В9 | 38 мг | 10 |
1,9 мкг | 2 | |
Е | 1,01 | 7 |
Мікроелементи | ||
Марганець | 3,985 мг | 190 |
Фосфор | 288 мг | 41 |
Магній | 126 мг | 35 |
Залізо | 3,19 мг | 25 |
Цинк | 2,65 мг | 28 |
Кальцій | 29 мг | 3 |
Якісний посівний матеріал ярої пшениці – запорука високого врожаю
Сучасні характеристики сортів ярої пшениці дозволяють вирощувати її, як цінну і важливу продовольчу культуру, яка має:- високі технологічні властивості як сировина для хлібобулочних і макаронних виробів;- підвищений вміст білка в зерні;- висока біологічна цінність білка.
Також до позитивних властивостей ярої пшениці відносять:
- Пристосованість до складних умов вирощування.
- Високі показники якості зерна.
- Стійкістю до хвороб і шкідників.
- Мінімізація втрат під час збирання врожаю.
Завдяки тому, що врожайність сортів ярої пшениці весь час збільшується, знижується відсоток використання її для сівби. Якщо в середні віки для цього використовували чверть всього урожаю, то зараз ця цифра складає всього 6%.Високоврожайні сорти ярої пшениці, до яких відноситься і канадська пшениця Леннокс, володіють потенціалом врожайності до 170 ц/га. На території України його ярі посіви регулярно дають до 85 ц/га При вирощуванні даного сорту ярої пшениці необхідно дотримуватися рекомендацій, які будуть люб'язно представлені нашими фахівцями. Купивши насіння в нашій компанії і дотримуючись технології вирощування, посівна яра пшениця сорту Леннокс порадує вас високим урожаєм якісного зерна.
Корисна інформація, якщо вас цікавлять деякі особливості технології вирощування ярої пшениці
Вирощування (обробіток) ярої пшениці в Україні - перспективний напрямок. Культура має велике значення як для пересіву пошкоджених озимих, так і для посіву на площах де не було можливості посіяти озиму пшеницю восени за ґрунтової посухи. Так само ця культура дуже актуальна в малосніжних районах нашої країни, тобто не варто її розглядати як виключно страхову культура. Яру пшеницю можна сміливо включати в сівозміну в зоні ризикованого землеробства.
⭐Яка Врожайність ярої пшениці в Україні?
Врожайність ярої пшениці з кожним роком збільшується і може становити 85 ц/га при потенціалі деяких сортів до 100 ц/га. В середньому при вирощуванні за інтенсивною технологією отримують врожайність в діапазоні 45-65ц/га.
⭐Коли починати Посів ярої пшениці в Україні?
Необхідно починати одразу після ранньовесняного боронування у фазі фізичної готовності. При цьому основна вимога до передпосівної обробці - якісне формування посівного ложа і максимальне збереження вологи в грунті.
Проростає яра пшениця посівна починає при температурі 1-2 °С, всходи витримують значні заморозки навесні до -8 °С, саме тому вона підходить для висіву в дуже ранні терміни. Тим більше ранній посів дає можливість більш якісно забезпечити культуру грунтовою вологою, менше уражається злаковими мухами іржі та іншими грибковими хворобами, що відповідно впливає на кінцевий результат.
⭐Норма висіву ярої пшениці на гектар?
⭐Які добрива використовувати для ярої пшениці?
Для отримання максимального результату при інтенсивній технології необхідно дотримувати рекомендовані норми удобрення ярої пшениці: Полісся-Карпати N60-90P45-60K45-60, Лісостеп N60-90P60-90K40-90, Степ N60P60K40. Розрахована доза азотних добрив вноситься в три етапи: основноеN60-70 (КАС), вихід в трубкуN20-40(карбамід), початок колосіння N15-20. Калійні і фосфорні добрива, наприклад, суперфосфат і калійна сіль, вносять з осені або рано навесні під першу культивацію.
⭐Як допомогти пшениці на перших етапах вегетації?
Під пшеницю рекомендується вносити повне мінеральне добриво, так само на перших етапах вегетації, у фазі кущення, необхідно провести обробку поля для захисту рослини від бур'янів, хвороб і шкідників. Не варто забувати і про підгодівлю по листу гуматом калію і карбамідом, наприклад.
Хочете купити насіння ярої пшениці посівної від виробника?